lørdag 12. september 2009

Velg! 09

Nå begynner det å bli lenge siden den gode gamle hardingfela Norge ble stemt sist, og i den anledning skal det atter holdes stortingsvalg i landet.

Bruk stemmeretten din, men - før du gjør det - tenk på dette:

Rent ideologisk sett er et borgerlig tankesett utdatert og lite fremadskuende. Den-sterkestes-rett-prinsippet både Høyre og Frp legger opp til tjener ingen annen hensikt enn å holde menneskedyret tilbake utviklingsmessig, og vil tilslutt styrte oss i avgrunnen.

Først når mennesket kan se forbi de grunnleggende "prinsipper" som tjorer det fast i en mentalitet hvor egen vinning er utgangspunktet for alle handlinger, først da vil det kunne finne fred med seg selv og bygge et virkelig godt, humant samfunn hvor papir og metall aldri får regjere igjen; et utopisk paradis som ikke skjendes av "dette er mitt"-kulturen vi alle har fått grundig indoktrinert fra barnsben av.

Grunnen til at et slikt verdenssamfunn foreløbig bare er en urealistisk dagdrøm er høyrementaliteten mennesket har utviklet gjennom tidenes løp, en mentalitet som i grunn bunner ut i de aller mest fundamentale instinkter for overlevelse: du spiser det dyret du feller; feller du intet dyr, spiser du intet.Denne tankegangen er ikke særlig sivilisert, og egner seg sådan ikke for en kultur som liker å se på seg selv som den mest opphøyde og siviliserte av alle.

Kapitalismen som ideologi hadde sin opprinnelse blant pietistiske munker i middelalderen, som anså sparsommelighet og from livsførsel som en dyd og veien til Gud. Derfra har den utviklet seg til et altetende beist som fråtser i unge barnesinn og fortærer den vestlige verden innenfra i sin jakt på profitt. Bare se hva den har gjort med julen. Bare se hva den har gjort med media. Kapitalismen gikk fra å være moralens skjoldborg til å bli et monster hvis føde og toalett er den samme moral den tidligere beskyttet.

Dette er selvsagt et ensrettet syn. Gode ting har kommet som følge av kapitalistisk filosofi, men nå er avlingen høstet. Det er intet nytt å hente for de neste generasjoner hos de kapitalistiske ideer. Tankesettet er melket, homogenisert og ferdigpakket - distribusjonen er blitt tatt hånd om. Nå må ideene under lupen og utformes på ny. Kapitalismen må relanseres i etikken og menneskelighetens navn. Den må utvannes med de sosialistiske ideer for å bli en ny, fremtidsrettet og bærekraftig ideologi, skal den kunne fungere. Hvorfor stille rødt mot blått? De er vakre farger begge.

De som kaller seg realister hevder at menneskets natur hindrer fred blant folkeslagene. De har rett. Derfor må menneskets kultur oppnå freden for oss. Vil vi mennesker kalle oss noe annet enn dyr, må vi løsrive oss fra det dyriske ego. Vi må tre ut av oss selv, transcendere - forlate den jammerdal vi holder oss fanget i med vår selviskhet og vårt hatefulle nag mot våre neste. Forlate ensrettet profittjag. Vi må gi realistene på båten, og skape vår egen realitet. En ny virkelighet.

Evolusjonen må revolusjoneres; menneskeslekten må skape seg selv i sine guders bilde.

Første steg mot fred på jord er å hindre Frp i regjering.

Skjønner du?

1 kommentar:

jjjjuulll sa...

Jeg skjønner. Viva Sponheim!